İnternet Bağlantısı
MODEM AYARLARI:
Pardus işletim sisteminde masaüstü işlemleri konularında şimdiye kadar öğrendiklerinizle birlikte bir Pardus kullanıcısı olarak internete bağlanmaya hazırsınız.

Pardus internete bağlanmak oldukça basit işlem adımlarından oluşur. Pardus'DA internete bağlanmanın farklı yolları mevcuttur. Kablolu ya da kablosuz modemler ile birkaç basit ayarla internete bağlanabilirsiniz.

KABLOLU MODEM BAĞLANTISI:
Ethernet kablosu ile yapılan ADSL bağlantısı, kullanımı en kolay kablolu bağlantı çeşididir. Bağlantının ayarları (kullanıcı adı, şifresi protokol türü, VPI/ VCI değerleri)bilgisayarda değil modemin hafızasında tutulur, dolayısıyla bilgisayara yeni bir işletim sistemi kurulması gibi durumlarda bu ayarların tekrar girilmesi gerekmez. İstenirse hiçbir ek program kullanılmadan Mozilla Firefox ya da Konqueror gibi bir tarayıcı üzerinden modemin ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Pardus 2011 ile birlikte kablolu ethernet ağlarına bağlanma işlemi otomatik olarak yapılmaktadır. Yani, eğer İnternet'e bir ethernet kablosu aracılıyla bağlanıyorsanız Pardus'u kurduktan sonra İnternet bağlantınız muhtemelen tomatik olarak tanımlanarak kullanıma hazır hale gelecektir.

Yorumlar